menu
ABC > Cliëntenvertrouwenspersoon

Cliëntenvertrouwenspersoon

Voeg toe aan mijn abc
Je bookmark is toegevoegd

De vertrouwenspersoon voor cliënten binnen RIBW Brabant Brabant is Liesbeth Donken. 

Liesbeth heeft een onafhankelijke positie binnen de organisatie en werkt met geheimhouding. Ze is er speciaal voor jou en helpt je met vragen, problemen of twijfels. Als je haar belt of mailt, vraagt ze eerst of je een persoonlijk gesprek wilt. Zo ja, dan wordt er een afspraak gemaakt op een plek waar jouw voorkeur naar uitgaat. Liesbeth geeft informatie, begeleiding en/of bemiddelt bij een conflict met de organisatie. Ze kan ook helpen als je een klacht wilt indienen bij de klachtencommissie. 

Liesbeth over haar werk
“Bij een eerste contact met een cliënt hoor ik vaak dat er getwijfeld is over wel of niet bellen. Daar noemt men dan diverse redenen voor. Je kent me niet (goed genoeg) of je wilt niet dat de begeleiding ervan hoort, je voelt je te ‘down’ om het probleem aan te pakken. Of zoals iemand zei: “ik dacht bij mezelf daar moet ik met de begeleiding toch zelf uit kunnen komen? Wat kan de vertrouwenspersoon daar aan toevoegen?” En sommigen vragen zich af of het probleem niet te simpel is, of men voor zoiets ‘ kleins’ wel kan bellen. Maar voor mij als vertrouwenspersoon is geen onderwerp te simpel of te klein. Ik oordeel daar niet over. Je kunt me echt altijd bellen. Dan maken we een afspraak om verder te praten op een plek waar jouw voorkeur naar uitgaat."

Zorgvuldig bespreken
Een dergelijk gesprek duurt meestal drie kwartier tot een uur. Eerst vertelt de vertrouwenspersoon wat je van haar kunt verwachten. Daarna neemt ze samen met jou de tijd om jouw onderwerp zorgvuldig te bespreken. Ze luistert goed en stelt zo nodig vragen. Ze geeft informatie, begeleiding en/of bemiddelt bij een conflict met de organisatie. Ze kan ook helpen als je een klacht in wilt dienen bij de klachtencommissie.

Altijd anoniem
Jij houdt bij dit alles zelf de regie: je bepaalt wat je prettig vindt en welke hulp je nodig hebt. Als er veel van dezelfde soort klachten / vragen binnenkomen , dan kan de vertrouwenspersoon daar een signaal over afgeven bij de bestuurder. Dit gebeurt dan uiteraard zonder dat er namen worden genoemd. Jouw klacht of vraag kan op die manier bijdragen aan verbetering van het beleid van de organisatie.

Bereikbaarheid
De werkdagen van Liesbeth Donken zijn op maandag en dinsdag.
Telefoon: 06- 209 64 348
E-mail: Idonken@ribwbrabant.nl

Ook voor familie en vrienden is er een speciale vertrouwenspersoon. Je leest er hier meer over.

Zie ook
Sluit
Mijn ABC
Verzamel de onderwerpen waar jij wat aan hebt door op de ster te klikken.
Open mijn ABC
Vind je niet wat je zoekt? Zeg ons wat je mist!
Meld aanvullingen